Damorove

Damorove
Damorove

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vappu, puhelin ei suostunut päivittämään, joten 1,5kk myöhässä!

Hieman jälkijunassa, mutta olkoon. Vapun viettoa. Sehän tarkoittaa haalareita, hassuja asusteita, ylioppilaslakkia, skumppaa, serpentiiniä... Semmostaha se meidän vapunvietto on.
Kuten päivään kuuluu, laitoin minäkin valkolakin päähän. Tästä vain en tiennyt, että sen saisi lyödä päähän vasta sen patsaan lakituksen jälkeen. Ihan sama, olen landelta, me tiedetä mistää mitää, mutta kovasti yritään oppia!

Poikkeavana teinkin kaiken muun; päätin viettää alkoholittoman vapun. Ja hurjasti joinkin kaksi tölkkiä pepsiä! Ja vettä. Paljon. Onneksi Marjut oli tuki ja turva, kun houkutus mallasjuomista ja kuplivista alkoi olla suuri. Hän siis oli myöskin selvinpäin.
Kuva lainattu.. Marjutilta kai? Anyway, tipaton tekee kyllä mielettömän hyvää. Ja hurja oli nähdä selvinpäin baarissa meinigin, bussipysäkeillä, kaupungilla, puistossa.. Kyllä ihmiset aiheuttaa kaikenlaisia mietteitä, kun selvinpäin vierestä katsoo. Hui!

Koko illan pidin pääni, enkä tippaakaan alkoholia maistanutkaan. Olen ylpeä ja nostan fiktiivistä hattua itselleni.
Emme saaneet parempaakaan kuvaa, joten tämän kelvattava. Sumeaa kuin useiden ihmisten pää vappuna. Hihi.

Nyt onkin perjantaista asti ollut mukava työputki, joka ehkä loppui tänään. Nam. Nyt ystävysten kanssa sushille!

Pärjäilkää!

Kiinniotto

Taas hieman ollut hiljaiseloa, en vain ole ehtinyt/malttanut päivitellä kaikkia asioita tänne, mutta otetaanpa vähän aikataulua kiinni.
Helatorstaina 22.5, kävin syömässä vanhempieni kanssa ravintola Oklahomassa Tikkurilan keskustassa. Törkeän hyvät ruuat, ainoastaan olen edelleen pettynyt siihen, ettei tilaamani medium miinus ole koskaan sitä, vaan aina lähes kypsä. Sääli. Mutta hyvä paikka, suosittelen käymään! Ja annoksia sai myös gluteenittomina, oiken hyvä bonus sekin.

Syömisen jälkeen kävimme äitini kanssa Helsingissä pyörimässä vaatekaupoissa ja tämän jälkeen suuntasimme Rock the Ballet -esitykseen. 
Kauan sitten kävimme äitini kanssa katsomassa venäläistä balettia Kuopiossa, joten rima oli todella korkealla. Odotimme jälleen jotain maailmaa mullistavaa ja esitys olikin aika "perus". Hyvä tämä toki oli, mutta ei tajunnanräjäyttävä. Ihan ok ja kiva kulttuuripläjäys.

31.5 olikin paremman puoliskon ylioppilasjuhlat. Juhlat menivät hyvin ja oli toooodella hauskaa. Oli mukava olla kerrankin vain kotona, eikä lähteä baariin. 
Suhteellisen onnistunut kuva meistä. Oikeastaan tosi hyvä. Valvoimme yöllä 5 asti ja itse heräsinkin aamulla 9, enkä saanut unta enää sen jälkeen. Päätin siivota kämppää, ettei emännän tarvitsisi sitä alkaa tehdä heti ensimmäisenä.

3.6 oli minun synttärit, jee, taas vuosi lähempänä hautaa. Ja ryppyjä kohti mennään. Okei en ole vanha, mutta ahdistaa silti! Tätä asiaa helpotti huomattavasti saamani lahjat mieheltä. Mm iso kimppu kauniita ruusuja jo sulatti sydämen. En ole koskaan aiemmin saanut ruusuja, tai mitään kukkia. Sain myös monta muuta ihanaa lahjaa, joista olen tosi onnellinen.

Päivän vietimmekin leffassa Jumbossa ja kävimme syömässä itsemme ähkyyn poppareista. Katsoimme tämän uuden "Pahatar" leffan, ja oli se ihan ok. Paremmin tehtynä olisi ollut ainekset vuosisadan elokuvaan, mutta neeh. Ihan ok. Tuskin katson uudelleen.
4.6 kävimme edustamassa mieheni isää iltalehden jossakin jutussa. Vaikka pitikin olla vähän hienohelmana, ei se haitannut koska ilmainen ruoka! Karjalanpiirakoita, joissa paljon herkku-munavoita, kylmäsavuporo jotain ruisnappi hässäköitä, lohi-rieskarullia ja fasun sinisiä konvehteja. Ja pahaa mehua. Oli kivaa.
6-8.6 hyppäsimme auton kyytiin ja nokka kohti Joensuuta. Menimme Joensuun kalmaratoniin. Molemmilla matkoilla kävimme lintutorneilla, ja näimme paljon uusia lajeja. Itse en niin paljoa linnuista tiedä, mutta opin koko ajan!

Tällä kertaa saimme jopa nukuttua, joten ei tarvinnut koko yötä valvoa. Tämä oli kyllä iso asia, mutta Helsingissä joukkueita oli 64 ja Joensuussa 16, joten pieni ero suhteessa..
Siitäpä tunnistamaan kaloja! Ja jokainen on eri laji. Eli kaikki ei ole särkiä. Pitkän kotimatkan jälkeen oli mukava päästä omaan sänkyyn nukkumaan, mutta kiva reissu oli.

Viikko hurahti töissä, kävin jopa Itiksessäkin töissä. Keskiviikkona töitteni jälkeen kurvasimme Somerolle mökkeilemään. Kiva reissu tämäkin; lautapelejä, saunomista, nauramista, pitsaa, onkimista. Erittäin onnistunut reissu.
Tämmöisenkin ystävän näimme, oli melko mötikkä. Päästimme polosen takaisin vapauteen. Löytyi siis parvekkeelta.

Nyt viikonloppuna olinkin niin väsynyt kaikesta tuosta rumbasta, joten oli pakko kerätä akkuja ja skipata yhdet kaverin isommat synttärit. Väsytti vain niin  julmasti, etten kyennyt hädin tuskin hereillä pysymään. Ensi viikonloppuna juhannus ja Nummirock. Sitten ollaan vielä väsyneempiä ja alkaa kunnon työt (pomo jää lomalle = saan hänen tunnit). Huh, nyt vähän otettu kiinni! Tässä hassu kuva vielä loppuun:
Tai pari:
Hehee näihin kuviin ja tunnelmiin, moro moro!